Sdílená ekonomika nejen z hlediska právní úpravy pracovněprávnych vztahů - Morávek, Jakub
Právne aspekty zdieľanej ekonomiky - poskytovanie služieb prostredníctvom moderných technológií. Predpoklady právnej regulácie a podmienky platnosti právneho poriadku. Limity platnosti právneho poriadku voči službám poskytovaných prostredníctvom nových technológií.