Rostoucí vliv GFIA na světové pojišťovnictví - Mesršmíd, Jaroslav
Globálna federácia asociácií poisťovní (Global Federation of Insurance Associations, GFIA) založená 9. októbra 2012 vo Washingtone. Úspešný rozvoj činnosti federácie a jej rastúci vplyv na svetové poisťovníctvo v oblasti globálnej regulácie ako aj pri vytváraní vhodných udržateľných viacpilierových penzijných systémov. Spoločný rámec (ComFrame) pre dohľad nad medzinárodnými poisťovacími skupinami. Oblasti, ktorým sa federácia venuje - systémové riziko, obchod a protekcionizmus, penzijné systémy, posilnenie spotrebiteľa, podpora efektívnosti.