<The> Role of Biofuels in Food Commodity Prices Volatility and Land Use - Oláh, Judit
Analýza príčiny rastu nestálosti cien potravín. Overovanie hypotéz, či príčinou môže byť šok z ceny ropy, alebo dôsledok stúpania produkcie konkurenčných biopalív. Vplyv biopalív pri využívaní pôdy. Korelácia medzi cenovým indexom cereálií, cukrom a rastlinným olejom a cenami surovej ropy v období r. 2013-2016. Výsledky poukazujú na to, že hnacou silou fluktuácie cien potravín je najmä šok z ceny ropy.