<The> Audit of European Commission Strategic Decisions and the Proposal of the Change Hypothesis - Palán, Josef F.
Analýza konceptuálneho rámca "Strategickej Európy 2020". Návrh skompletizovania štvrtej priority, ktorá spája európsku stratégiu rozvoja s globálnou realitou. Pre analýtu Status quo Európskej únie využitý model silového poľa. Možným stopovým prvkom v snahe Európy k vytúženému stavu dynamickej stability sa môže stať fenomén imigrácie.