Proč zrovna cloud? - Sobková, Martina
Cloudy sú dnes trendom, ktorý nie je len otázkou technológií, ale i zmenou chápania IT prostriedkov. Z pohľadu finančnej inštitúcie majú ale aj svoje nevýhody, spojené s ochranou dát klientov. Banky musia v prípade cloud computingu zaistiť súlad výkonu svojich činností so všetkými právnymi predpismi. Dôležité je aj správne vyhodnotiť dodováteľa danej služby. České banky ale cloudom zatiaľ nedôverujú. Príklady využívania cloudov v iných odvetviach (Škoda auto).