Use of Multiple Correspondence Analysis to Identify the Influence of Risk Attitude on Trading Behaviour - Mikulec, Ondřej
Obchodné správanie je charakterizované úspechom investičnej aktivity a frekvenciou obchodu na zahraničných výmenných trhoch. Obchodovanie na zahraničných výmenných trhoch bolo uskutočnené v reálnych podmienkach prostredníctvom elektronickej obchodnej platformy skupinou univerzitných študentov. Štúdia empiricky potvrdzuje vzťahy medzi pozorovanými sadami kategorických premenných a definuje vzorce v daných vzťahoch.