Factors Influencing the Foreign Direct Investment Inflow in the Czech Republic - Linhartová, Veronika
Priame zahraničné investície otvárajú nové pracovné príležitosti, pozitívne ovplyvňujú produktivitu pracovnej sily, zavádzajú najnovšie zistenia a technologický pokrok v oblasti platobnej bilancie. Možné faktory, ktoré ovplyvňujú prílev priamych zahraničných investícií do krajiny. Identifikácia špecifických faktorov za obdobie od roku 1998 do roku 2015. Použitím modelu viacnásobnej regresie sa ako významné faktory ukázali výdavky na vedu a výskum, HDP, príjem z príjmov právnických osôb a index vnímania korupcie.