Prognóza udržateľnosti fiškálnej politiky v Slovenskej republike v období 2016-2020 - Litva, Dušan
Pri vstupe do menovej únie sa každá krajina automaticky vzdáva jedného zo svojich základných makroekonomických nástrojov a síce menovej politiky. Zostáva jej teda ešte druhý nástroj- fiškálna politika, ktorá logicky nadobúda na dôležitosti a význame. Základné princípy pôsobenia fiškálnej politiky, jej nástroje a možné dopady. Odvodenie teoretických vzťahov podľa M. Wickensa, vychádzajúcich z princípu všeobecnej dynamickej rovnováhy v ekonomike a ich uplatnenie pri posúdení udržateľnosti fiskálnej politiky.