Viacrozmerné hodnotenie vo finančno - ekonomickej analýze - Jenčová, Sylvia
Analýza viacrozmerných štatistických metód. Aplikácia metódy hlavných komponentov – PCA (Principal Compoments Analysis) a faktorovej analýzy – FA (Factor Analysis). Výskumnú vzorku tvorí 138 nefinančných korporácií (objektov) v odvetví podľa SK NACE. Hodnotiace ukazovatele, ktorými sú pomerové finančné metriky jednotlivých nefinančných korporácií boli skonštruované na základe absolútnych stavových ukazovateľov, ktoré boli získané z Registra účtovných závierok Slovenskej republiky.