Bankovníctvo a mena po vzniku Československa 1918 - Tkáčová, Daniela, 1954-
Formovanie bankovej sústavy v Československu. Inflačný vývoj počas prvej svetovej vojny. Menová reforma. Deflačná menová politika. Vznik Národnej banky Československej. Organizácia Národnej banky Československej. Prvé bankovky v novej republike.