Finančné inštitúcie v historickom vývoji a ich postavenie vo vybranom období - Baláži, Peter
Zachytenie obdobia vzniku a ranného pôsobenia v poradí druhej centrálnej banky Spojených štátov amerických. Charakteristika politicko-spoločenskej situácie a hospodársky stav krajiny, ktorý vytvoril potrebu opätovného vytvorenia centrálnej banky. Popis základných parametrov a ciele Second Bank of the United States. Konkrétne kroky a opatrenia, ktoré centrálna banka po svojom vzniku uskutočnila. Zhodnotenie pôsobenia oboch guvernérov a následky ich politík na hospodársko-spoločenskú situáciu v Spojených štátoch amerických v nasledujúcom období, teda v druhej polovici 20-tych rokov 19. storočia.