Kryté dlhopisy v slovenskom hypotekárnom bankovníctve - Horvátová, Eva, 1958-
Rozvoj hypotekárneho bankovníctva predpokladá rozvoj a rast objemu emitovaných hypotekárnych záložných listov. Tieto sú v súlade so zákonom o bankách krytými dlhopismi. Predstavujú vhodný investičný nástroj pre finančné inštitúcie vzhľadom na pomer rizika k výnosu a výhodné postavenie majiteľa dlhopisov. Ostatná úprava zákona o bankách v oblasti krytých dlhopisov výrazne zlepšila kvalitu legislatívy a postavenie majiteľov hypotekárnych záložných listov.