Banking Rating Systems for IRB: Comparison of Three Systems from German-speaking Environment - Svítil, Martin
Výskum zameraný na porovnanie niekoľkých ratingových systémov pri hodnotení podnikov, a to najmä korporátnych spoločností v nemecky hovoriacom prostredí. Dôraz kladený najmä na dva aspekty: aké kvantitatívne indikátory sú použité pre výpočet tvrdých a mäkkých faktov. Výsledky poukazujú na to, že z hľadiska kvantitatívnych indikátorov je najväčší dôraz kladený na kapitálovú štruktúru podniku.