Competitive Advantage of Enterprises in Small Transforming Economy (Example of Slovakia) - Slávik, Štefan, 1955-
Súčasné slovenské podnikateľské prostredie sa zameriava predovšetkým na dosiahnutie trvalo udržateľnej konkurenčnej výhody krátkeho dosahu. Sstavebné a obchodné podniky sú najmenej konkurencieschopné. Exkluzívne kompetencie sú rozmiestnené v rôznych firmách a odvetviach. Nekoncentrovaná a neintegrovaná konkurenčná výhoda má potom len nízku hodnotu. Nekompletná konkurenčná výhoda je dôsledkom úplného obrazu, ktorý vkladá podniky tejto oblasti do svojich dodávateľských reťazcov.