<The> Connection between the Exchange Rate and the Balance of Payments Accounts in the Czech Republic: An Econometric Approach - Urbanovský, Tomáš
Analýza vzťahov medzi nominálnym výmenným kurzom, bežným účtom a finančným účtom v platobnej bilancii v Českej republike. Implementovaná kointegračná analýza a model opravy vektorovej chyby naznačuje Grangerovu kauzalitu - zmena platobnej bilancie na bežnom účte ovplyvňuje bilančný stav na finančnom účte.