Do Important Network Actors Form Important Ties? - Coroničová Hurajová, Jana, 1986-
Analýza sociálnej siete z pohľadu šírenia informácií - určenie prvkov, cez ktoré tečie najviac informácií, a najvyužívanejších liniek. Medziľahlostná centralita, hranová medziľahlostná centralita, prizma, náhodný graf, Barabási-Albertov model.