Controlling ako efektívny nástroj riadenia podnikov strojárenského a elektrotechnického priemyslu - Bestvinová, Viera
Controlling ako efektívny nástroj riadenia vo vybranej skupine podnikov najmä strojárenskej a elektrotechnickej výroby. Controlling je systém riadenia podniku zameraný na budúcnosť, na odhaIovanie úzkych miest v podnikaní a na dosahovanie podnikových cieľov. Controlling plní úlohy v oblasti strategického a operatívneho riadenia. V strategickej oblasti je zameraný na odhaľovanie príležitosti a rizík na trhu. V operatívnej oblasti je zameraný na riadenie zisku a zabezpečenie finančnej stability a prosperity podniku.