Aplikácia metódy QFD pri vývoji nového výrobku - Mesárošová, Jana
Metóda QFD predstavuje systémový prístup riešenia problémov, čím pomáha odstravovať príčiny mnohých problémov s nekvalitou. Jej hlavným cieIom je konštrukcia a návrh takého výrobku alebo služby, ktorá bude vyhovovať požiadavkám zákazníka. Metóda QFD transformuje najdôležitejšie požiadavky do najdôležitejších technických parametrov výrobku, pričom pomáha preveriť úplnosť technických parametrov. Ide o pomerne náročnú metódu, keďže pozostáva zo 4 etáp. Popis aplikácie metódy QFD pri vývoji nového čerpacieho agregátu pre energetický priemysel v prvej etape QFD, ktorá sa zameriava na projektovanie výrobku.