Zavedenie metódy 5S v reálnom živote – problémy, riešenia, úspechy - Czifra, György
Metóda 5S je systém pochádzajúci z Japonska, pomocou ktorého je možné zvýšiť produktivitu na pracovisku, úspešnosť podniku a bezpečnosť na pracovisku. Zavedenie a aplikácia tejto metódy splnomocňuje zamestnancov, aby kontrolovali vlastné pracovné prostredie, aby si vytvorili také pracovné podmienky, kde sa cítia dobre, kam každý deň prichádzajú s radosťou. Je to program, ktorý funguje len vtedy, ak každý jeden pracovník je zaangažovaný. Angažovanosť za bezpečnosť je časťou systému 5S, vďaka jej je možné pracovať za podmienok zaručujúce bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci. Zavedený systém umožňuje, aby v priebehu výroby vznikajúci odpad bol správne skladovaný a zneškodnený chrániac tým životné prostredie.