Major Challenges of Integrating Agriculture Into Climate Change Mitigation Policy Frameworks - Fellmann, Thomas
Simulácia aplikácie nejednotných národných cieľov zmiernenia klimatických zmien pre dosiahnutie sektorovej redukcie emisií skleníkového plynu neoxidu uhličitého na príklade EÚ ako prípadovej štúdie. Výsledky možného vývoja vykazujú významné vplyvy na poľnohospodársku produkciu EÚ, obzvlášť, v sektore hospodárskych zvierat. Významné zvýšenia v importoch a zníženia v exportoch vedú k miernemu vplyvu na domácu spotrebu, ale spôsobujú zvýšenie produkciu v krajinách mimo EÚ.