Príjmová nerovnosť a ekonomický rast - Zeman, Juraj
Popis rozdelenia príjmov v jednotlivých krajinách. Zväčšujúci sa rozdiel medzi príjmami bohatých a chudobných v prevažnej väčšine krajín. Analýza vplyvu zmeny rozdelenia príjmov na ekonomickú aktivitu v dvoch ekonomikách – v malej, veľmi otvorenej ekonomike Slovenska a vo veľkej, relatívne uzavretej ekonomike eurozóny.