Inšpekcia práce a jej činnosť - Boráková, Lucia
Inšpekcia práce zahŕňa rad činností, ako i systém orgánov štátnej správy, prostredníctvom ktorých sa presadzuje ochrana zamestnancov pri práci a dodržiavanie predpisov upravujúcich pracovnoprávne vzťahy. Primárnym cieľom inšpekcie práce je zabezpečovanie rovnováhy medzi obchodnými a ekonomickými záujmami na jednej strane a pracovnej schopnosti a zdravím zamestnancov na strane druhej. Aké úlohy plní inšpekcia práce.