Protirečivý vývin konfliktu v Sýrii - Sorby, Karol R.
Dôsledok vojny v r. 1967 pre Sýriu. Konflikt s Izraelom. Regionálne záujmy v Libanone. Spor s Irakom. Arabská jar a nepokoje v Sýrii. Vojenská pomoc Ruska Sýrii v septembri 2015.