Daňovo uznaný odpis pohľadávok v roku 2018 - Válek, Juraj, 1981-
Odpis pohľadávky znamená definitívne vyradenie z majetku a z účtovníctva, a to z iných dôvodov ako inkaso pohľadávky, postúpenie alebo započítanie pohľadávky. Spoločnosť môže odpísať pohľadávky, pričom pri odpise je potrebné testovať daňový aspekt odpisu. Zákon o dani z príjmov č. 595/2003 Z. z. vymedzuje dve možnosti, ako daňovo odpísať pohľadávku. Praktické príklady.