Biofuel Policies and Food Grain Commodity Prices 2006-2012: All Boom and No Bust? - Gorter, Harry de
Analýza rastu cien komodít obilnín z hľadiska tradičnej ekonomickej analýzy, ako sú napríklad účinky výmenných kurzov, makroekonomická politika a šoky, špekulácie, trendy ponuky a dopytu po komoditách, alebo správanie akcionárov. Použité metódy sa líšia, od základnej analýzy ponuky / dopytu až k veľkým simulačným modelom GTAP (Global Trade Analysis) alebo použitie FAPRI (Výskumný ústav pre potravinovú a poľnohospodársku politiku) ekonometrických modelov využívaných vo finančnej literatúre o volatilite.