Biofuel Policies and Carbon Leakage - Drábik, Dušan
Článok rozlišuje palivo nahradené versus palivo vysunuté politikou v oblasti biopalív, a zdôrazňuje tiež rozdiel medzi domácim a medzinárodným únikom. Únik uhlíka v dôsledku politík v oblasti biopalív a následné rozloženie do trhového úniku (iOUC) a do úsporov emisií. Trhové úniky v dôsledku záväzného zmiešaného mandátu, a tiež v kombinácii s daňovými úľavami blenderov. Numerické odhady trhov a úniku uhlíka pre rôzne politické scenáre a odhady skutočných úspor emisií kukuričného etanolu v porovnaní s benzínom.