<The> Economics of a Blender's Tax Credit versus a Tax Exemption: The Case of U.S. “Splash and Dash” Biodiesel Exports to the European Union - Gorter, Harry de
Americký program "splash & dash" s daňovým úverom vo výške 1 dolár za galón mal minimálny vplyv na zisky výrobcov bionafty v Európskej únii (EÚ). Zníženie svetových cien ropy a oslobodenie od dane EÚ, ako aj zvýšené ceny repkového oleja mali vplyv na zníženie ziskovosti výroby bionafty v EÚ. Dovoz z EÚ zo Spojených štátov môže byť prínosom pre daňových poplatníkov EÚ, spotrebiteľov paliva a výrobcov bionafty v USA.