Problémy aktívnej politiky trhu práce - Kucharčíková, Alžbeta
Uplatňovanie nástrojov aktívnej politiky trhu práce v praxi predstavuje jeden z možných prístupov, ako vláda napomáha znižovať nezamestnanosť v krajine. Vzhľadom na to, že nástroje/programy APTP sú financované z verejných zdrojov, je potrebné hodnotiť ich efektívnosť. V tejto oblasti nebola doteraz prijatá jednotná metodika. Existujú však rôzne medzinárodné i domáce inštitúcie, ktoré vykonali vlastný výskum v oblasti hodnotenia APTP a na základe neho poskytli rôzne odporúčania pre realizáciu APTP v praxi. Prístupy domácich a medzinárodných inštitúcií k realizácii hodnotenia uplatňovania APTP a konfrontácia týchto názorov s výsledkami realizovaného výskumu.