<The> Economics of Farm Organization in Ceec and Fsu - Ciaian, Pavel
Korporátne a rodinné farmy sa špecializujú na komodity, v ktorých majú komparatívnu výhodu. Korporátne farmy sa špecializujú na kapitálovo náročné výrobky a výrobky s nízkym monitorovaním práce a rodinné farmy na produkty s vyššími požiadavkami na monitorovanie práce. Štruktúra fariem určuje, v ktorých produktoch bude krajina konkurencieschopná na medzinárodných trhoch, čo je obzvlášť dôležité pre krajiny v procese transformácie.