Bootstrap Testing of Trading Strategies in Emerging Balkan Stock Markets - Radovanov, Boris
Účinnosť štyroch pravidiel technického obchodovania (moving average, ﬁlter, trading range breakout and channel breakout rule) v šiestich akciových indexoch balkánskych štátov. Rozvíjajúce sa akciové trhy, ktoré spoločne predstavujú významný alternatívny zdroj príležitostí pre medzinárodných investorov. Aplikácia Real Check a Superior Predictive Ability test pomocou metodiky bootstrap na vyhodnotenie relatívnej výkonnosti týchto pravidiel.