Finančná gramotnosť slovenských vysokoškolákov - Janáková, Hana
Už dlhší čas sa na Slovensku konštatuje, že finančná gramotnosť nášho obyvateľstva je nízka. Prvýkrát na túto skutočnosť upozornila Slovenská banková asociácia na základe prieskumu, ktorý uskutočnila v roku 2007. Po zverejnení nelichotivých výsledkov prieskumu sa tomuto problému začala venovať vyššia pozornosť nielen zo strany finančných inštitúcií, ale aj zo strany Ministerstva školstva SR. Ministerstvo vypracovalo Národný štandard finančnej gramotnosti a postupne sa začalo realizovať finančné vzdelávanie na rôznych úrovniach. Analýza zmeny úrovne finančnej gramotnosti slovenských vysokoškolákov, študujúcich na jednej z fakúlt Technickej univerzity v Bratislave.