Ide len o moldavský rébus? - Škvrnda, František
Moldavská republika na periférii Európy nielen zemepisne, ale aj sociálno-ekonomicky. V minulosti pod vládou iných štátov. Špecifický vývoj od získania samostatnosti v roku 1991. Problém s aktivitami hnutia za zjednotenie s Rumunskom. Politická kríza v štáte.