Možnosti zvyšovania konkurencieschopnosti podniku - Jacková, Anna
Konkurencieschopnosť vzhľadom na neustále sa meniace trhové prostredie patrí medzi základné vlastnosti podniku. Na hodnotenie konkurencie sa stále viac používajú metódy, ktoré zaručujú podniku prežitie v konkurenčnom prostredí a dávajú nádej, že podnik sa čoskoro stane vodcom vo svojom odbore. Cieľom každého podniku je získať v danom odvetví takú pozíciu, aby bol schopný čo najlepšie čeliť konkurenčným tlakom, prípadne ich pôsobenie obrátiť vo svoj prospech.