Hodnotenie aktívnej politiky trhu práce - Kucharčíková, Alžbeta
Aktívna politika trhu práce sa zameriava na financovanie a realizáciu nástrojov, pomocou ktorých sa zachová pracovné miesto alebo sa vytvorí nové. Vlády v rôznych krajinách na túto politiku každoročne vynakladajú značné objemy finančných prostriedkov. Doteraz však pre hodnotenie efektívnosti nástrojov aktívnej politiky trhu práce na Slovensku ani v zahraničí neboli prijaté jednotné pravidlá, resp. jednotná metodika. Analýza a komparácia rôznych prístupov a názorov zahraničných a domácich odborníkov na to, ako posudzovať efektívnosť vynaložených prostriedkov v rámci realizácie aktívnej politiky trhu práce.