Prvý prejav o stave únie - Škvrnda, František
Vystúpenie amerického prezidenta o stave únie na spoločnej schôdzi snemovní Kongresu 30. januára tohto roku. V popredí pozornosti ekonomická a bezpečnostná oblasť. Potreba zvyšovať vojenský potenciál USA a zvyšovať vojenské výdavky. Úspechy v boji proti Islamskému štátu v Iraku a Sýrii. Prezident sa drží svojej línie, aj keď nie je vždy priehľadná a vypočítateľná.