Špecifiká zániku obchodných spoločností v právnom poriadku Slovenskej republiky - Kohárová, Petronela
Právna úprava vzniku a zániku obchodných spoločností v právnych poriadkoch členských krajín EU by mala zabezpečiť rozmach podnikania na jednotnom trhu Európskej Únie a podporovať hospodársky rast ale zároveň by mala zamedziť špekulatívnemu zrušeniu a zániku obchodných spoločností. Špecifiká zániku obchodných spoločností v právnom poriadku Slovenskej republiky.