How Biofuels Policies Affect the Level of Grains and Oilseed Prices: Theory, Models and Evidence - de Gorter, Harry
Tri prístupy k analýze nedávnych boomov v cenách obilnín a olejnín na komoditných trhoch: "dokonalá búrka"; štatistické modely časových radov; a modely, ktoré vysvetľujú, ako biopalivá spájajú palivové a poľnohospodárske trhy, čím vzniká nová éra cien komodít.