Autorské právo - autorskoprávna ochrana - Trizuliak, Tibor
Autorský zákon - zákon č. 185/2015 Z. z. je komplexnou úpravou autorského práva, práv súvisiacich s autorským právom, práv k databáze a správy práv, ktorá odráža úpravu medzinárodných zmlúv a dohôd a práva EÚ v uvedenej oblasti. Cieľom autorského zákona bolo zavedenie moderného a flexibilného právneho predpisu, prostredníctvom ktorého je zabezpečený autorom a iným nositeľom práv efektívnejší výkon ich práv v rámcoch stanovených európskym a medzinárodným právom.