Zamestnanecká rada a zamestnanecký dôverník - Mintál, Ján
Právo zamestnancov priamo alebo nepriamo sa vyjadrovať na pracovisku k otázkam týkajúcim sa obsahu práce, podmienkam výkonu a organizácie práce. Právo na poskytovanie informácií o hospodárskej a finančnej situácii zamestnávateľa. Právo na kolektívne vyjednávanie. Zástupcovia zamestnancov. Zamestnanecká rada a zamestnanecký dôverník. Spôsob voľby členov zamestnaneckej rady. Spôsob voľby zamestnaneckého dôverníka. Rozdelenie právomocí medzi zamestnaneckou radou resp. zamestnaneckým dôverníkom a odborovou organizáciou.