International Trade and Foreign Direct Investment As Growth Stimulators in Transition Economies: Does the Impact of Institutional Factors Matter? - Tsitouras, Antonis
Dokument rozvíja všeobecný rámec výrobnej funkcie, doplnený o dve inštitucionálne premenné, konkrétne byrokraciu a korupciu na 28 transformujúcich sa ekonomikách v období rokov 2000 - 2015. Autori používajú rôzne ekonometrické špecifikácie: pevné efekty a tiež pokročilý systém generalizovanej metódy momentových (GMM) panelových dátových techník.