"Work Life Balance" podle Baťi - Janků, Šárka
Tomáš Baťa vedel, že iba vzdelaný, motivovaný a zdravý pracovník je schopný odvádzať tú najkvalitnejšiu prácu. Tomáš Baťa bol podnikateľom, pre ktorého človek nebol ľahostajný. Staral sa o zdravie pracovníkov a zároveň ich vychovával k tomu, aby sa o svoje zdravie starali. Urobil maximum v oblasti starostlivosti o zdravie, hygienu na pracovisku a pre prevenciu zdravia. Výchova k športu bola súčasťou prípravy v Baťových školách.