Local Governments in EU Countries: Competences and Financing of Public Services - Halásková, Renáta
Úloha miestneho verejného sektora a porovnanie kompetencií nižších národných vlád (miestnych, stredných, regionálnych) v krajinách EÚ a finančný rozmer miestnych a regionálnych samospráv. Posudzované oblasti zahŕňajú možnosti výdavkov samospráv v 28 krajinách EÚ s osobitným zameraním na celkové výdavky, fiškálnu decentralizáciu výdavkov a samosprávu výdavkov podľa zvolených funkcií.