Európska bezpečnosť z pohľadu OBSE - Goda, Samuel
Spoločné hodnoty, komunita a spolupráca v teoretickej rovine. Charakteristika bezpečnostných komunít - dve školy: 1. K. Deutsch, 2. E. Adler a M. Barnett. OBSE, ako bezpečnostná komunita. Náhľad do krátkodobej budúcnosti. Viedenský dokument o opatreniach na posilnenie dôvery a bezpečnosti z r. 2011.