Hybridná vojna v kontexte súčasných medzinárodných vzťahov - Jurčák, Vojtech
Dynamické zmeny v bezpečnostnom prostredí Európy v ostatných rokoch. Kríza na východe Ukrajiny, narušenie územnej celistvosti Ukrajiny uskutočnením referenda na Kryme a jeho následné pripojenie k Rusku ako príčiny zmien. Nový fenomén - hybridná vojna. Súčasné pohľady na definovanie pojmu hybridná vojna. Zmeny charakteru ozbrojeného boja. Charakteristické súčasti hybridnej vojny. NATO a EÚ v boji proti hybridným vojnám. Opatrenie EÚ - Spoločný rámec pre boj proti hybridným hrozbám.