Rozširovanie Európskej únie: perspektívy a limity - Šuplata, Marian
Teoretické a historické súvislosti rozširovania Európskej únie. Hlavné fázy prístupového procesu. Etapy rozširovania ES/EÚ. Aktuálne súvislosti rozširovania EÚ. Kandidátske a potenciálne kandidátske krajiny: stav prístupových rokovaní. Perspektívy a limity rozširovania EÚ. Porovnanie dopadov potenciálneho rozšírenia na vybrané makroekonomické ukazovatele.