Pokrízová regulácia tieňového bankovníctva a rozvoj fintech - Vašková, Vanda
Pojem tieňové bankovníctvo, benefity a riziká. Tieňové bankovníctvo v kontexte finančnej reformy v EÚ. Nariadenie o transparentnosti financovania prostredníctvom cenných papierov a opätovného použitia. Regulácia fondov peňažného trhu. Úprava sekuritizačných pravidiel. Fintech revolúcia. Reakcie orgánov EÚ na inovácie vo finančnom sektore. Smernica Európskeho parlamentu a Rady o platobných službách. Nové výzvy pre orgány regulácie a dohľadu.