Modelování evropské chudoby - Dolák, Radim
Európska chudoba ako brzda spoločenského vývoja s dôsledkami sociálneho vylúčenia jednotlivca. Boj proti chudobe v centre hospodárskej agendy zamestnanosti a sociálnej agendy stratégie Európa 2020. Vývoj ukazovateľov chudoby a sociálneho vylúčenia v EÚ v rokoch 2010-2016. Zhlukovanie podľa vývoja vybraných ukazovateľov.