<Die> Zukunft der deutschen Sprache und der Zweigarbeit in der Slowakei - Adamcová, Lívia
Spätný pohľad na prácu pobočky jazykovednej spoločnosti, ako aj otázky súčasného a budúceho postavenia nemeckého jazyka na Slovensku. Obzvlášť perspektíva do budúcnosti je dôležitá, pretože situácia na Slovensku je podobná ako v ostatných východoeurópskych a južných krajinách Európy - už dávno neplatí, že nemecký jazyk je najvyhľadávanejším cudzím jazykom. Na prvom mieste je anglický jazyk, ktorý bol súčasne určený povinne ako prvý cudzí jazyk.