Identifyng the Relationship between Unemployment and Wage Development in The Slovak Republic - Pauhofová, Iveta
Problém vysokej nezamestnanosti a jej očakávaný ďalší rast sa objavuje medzi hlavnými globálnymi trendmi spolu s prehlbovaním sociálnej nestability. To vedie k zvýšeným nerovnostiam a prehĺbeniu polarizácie bohatstva ako jednému z troch hlavných globálnych rizík. Prezentácia výsledkov nezamestnanosti a vývoja miezd na Slovensku v rokoch 2000 – 2015 (na národnej a regionálnej úrovni). Pridanou hodnotou pre výsledky Slovenska je porovnanie relevantných ukazovateľov medzi Českou republikou, Slovenskou republikou a Maďarskom. Závislosť vývoja miezd od vývoja nezamestnanosti.