Prírode blízke vegetačné štruktúry v mestách a ich manažment - Hudeková, Zuzana
Strata biodiverzity a klimatické zmeny patria k najväčším súčasným výzvam ľudstva. Kľúčová úloha zelenej infraštruktúry na zachovanie biodiverzity. Správa a údržba zelene v mestských sídlach prostredníctvom prírode blízkeho manažmentu zelene. Trávnaté plochy - príklady navrhovaných postupov prírode blízkej údržby zelene. Intenzita kosenia. Premena časti trávnika na kvitnúcu lúku. Odburiňovanie - príklady navrhovaných postupov prírode blízkej údržby zelene.